DIREKTORKA KRIVA ZA MOBING – čelnica Direkcije za oduzetu imovinu mora zaposlenom da plati za narušeno zdravlje

DIREKTORKA KRIVA ZA MOBING – čelnica Direkcije za oduzetu imovinu mora zaposlenom da plati za narušeno zdravlje

DIREKTORKA KRIVA ZA MOBING – čelnica Direkcije za oduzetu imovinu mora zaposlenom da plati za narušeno zdravlje

Viši sud u Beogradu presudio je da je Biljana Pavlović, nekadašnja direktorka Direkcije za oduzetu imovinu Ministarstva pravde, kriva za mobing zaposlenog Ljubiše Mandića.

Presuda je, kako saznaje “Blic” posle godina suđenja, donesena krajem septembra. Njom se usvajaju dve tačke od ukupno osam Mandićeve tužbe, i naređuje se Ministarstvu pravde da tužiocu isplati 50.000 dinara, plus zatezne kamate, na ime povrede dostojanstva koje je Mandiću narušilo i zdravlje.

Prema presudi, Pavlovićeva je kriva što je, ubrzo po dolasku u Ministarstvo, posao koji su obavljale dve službenice, a kojima je prethodno dala otkaz, prebacila na Mandića. Posle toga je Mandićevim koleginicama Jeleni Vujanac i Aleksandri Ristić oduzela predmete na kojima su radili i prebacila ih na Mandića. Uopšte, navodi sud, ponašanje direktorke prema Mandiću dovelo je do njegove izolacije, zbog čega mu je i zdravlje trpelo.

Sud je, ipak, odlučio da Pavlovićeva nije kriva što je službeniku naređivala da radi dodatne poslove, što mu je “ukinula parking mesto”, zabranila mu da ide na kurs jezika, te ga ocenila jedinicom bez obrazloženja.

Pavlovićeva je od svojih bivših službenika dobila tri tužbe za mobing u 2013. godini.

– Ova presuda je za pohvalu ako se uzme u obzir da je za zlostavljanje tužena Republika, odnosno Ministarstvo pravde. Međutim, za zlostavljanje koje je trajalo godinu dana u kontinuitetu, sud je odredio naknadu od samo 50.000 dinara! Smatramo da je ovaj iznos prenisko određen i da ne pruža satisfakciju žrtvi zlostavljanja – kaže Aleksandar Olenik, Mandićev zastupnik.

Nije više u ministarstvu

Kako “Blic” saznaje, Biljana Pavlović se na čelu Direkcije za oduzetu imovinu ne nalazi od 2014. godine, kada je premeštena na drugo mesto u Ministarstvo pravde. Ipak, od formiranja nove vlade i dolaska nove ministarke u avgustu ove godine, ona više ne radi u Ministarstvu.

Izvor: http://www.blic.rs/vesti/hronika/direktorka-kriva-za-mobing-celnica-direkcije-za-oduzetu-imovinu-mora-zaposlenom-da/lrv40k7