Glumci Pozorišta mladih optužuju direktorku za mobing i torturu

Glumci Pozorišta mladih optužuju direktorku za mobing i torturu

Glumci Pozorišta mladih optužuju direktorku za mobing i torturu

Pozoriste mladih_0

Upravni odbor Pozorišta mladih sutra će glasati o smeni direktorke ove ustanove Tijane Delić i imenovanju novog v.d. direktora. Podršku upravnom odboru dali su i zaposleni u ovom najstarijem lutkarskom teatru u Srbiji, optužujući direktorku za mobing i torturu. Zaposleni u smeni Delićeve vide “poslednji pokušaj da se ova ustanova spase od potpunog propadanja”.
– Sama činjenica da je Pozorište mladih u Novom Sadu prvo lutkarsko pozorište, ne samo u Srbiji, nego čak i na Balkanu, osnovano davne 1931. godine, a da je direktorka Delić skoro ugasila lutkarsku scenu izvođenjem samo jedne premijerne lutkarske predstave ove sezone, sasvim dovoljno govori o njenom radu – navodi se u saopštenju sindikata.

thumb419_n160934635479_9087
U istom dokumentu zaposleni Delićevu terete i za niz zloupotreba, trošenje novca Pozorišta za privatna putovanja po Americi, podizanje 97 dnevnica za putovanja u zemlji i inostranstvu, kao i da je sama sebi potpisala putni nalog.

Oni se pozivaju na nalaze komisije Upravnog odbora koja je ustanovila da je Delićeva službeno boravila u Sarajevu šest dana i uredno podigla šest punih dnevnica, a u isto vreme je bila i na sednici upravnog odbora u Novom Sadu. Pored toga, kao primer navode i kupovinu preko 400 litara benzina za zakupljeni automobil Reno-megan, a da za to nema nikakve propratne dokumentacije.
– Svi naši napori da ukažemo na nepravilnosti u njenom radu, rezultirali su mobingom i turturom kakvu je teško zamisliti, a nekima od nas zaprećeno je i otkazom ukoliko podržimo njenu smenu – navode zaposleni u svom saopštenju.
Oni smatraju i da je sutrašnja sednica Upravnog odbora prilika da konačno stručna osoba počne da vodi ovu važnu kulturnu ustanovu.
– Predlažemo da to bude Emilija Mrdaković, koja već 25 godina radi kao reditelj lutkarske scene. Iza ovog predloga stoji ogromna većina zaposlenih radnika, a ubeđeni smo i stručne javnosti – poručili su zaposleni i apelovali na upravni odbor i Grad Novi Sad da podrži njihov predlog.
Izvor. www.blic.rs