Optužio pokrajinsku sekretarku za mobing

Optužio pokrajinsku sekretarku za mobing

Optužio pokrajinsku sekretarku za mobing

Predsednik Sportskog saveza Vojvodine Darko Parežanin optužio je danas pokrajinsku sekretarku za sport i omladinu Mariniku Tepić za nezakonitu raspodelu budžetskog novca i mobing. On tvrdi da mu je Tepićeva dala otkaz u sekretarijatu jer je želela da ga ukloni kao “neželjenog svedoka”.

Dragan Parežanin

Tepićeva je odbacila optužbe tvrdeći da je Parežanin otpušten zbog nerada, prekoračenja ovlašćenja, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja potpisa.

Parežanin kaže da je Tepićeva protiv njega podnela i krivičnu prijavu kako bi “zataškala” nezakonite poteze. On je u sekretarijatu radio na mestu šefa službe za kontrolu materijalno-finansijskih poslova.

Parežanin je najavio da će o svemu obavestiti i predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića, kao i Ministarstvo sporta i omladine. On je rekao da je podneo više tužbi protiv Pokrajinskog sekretarijata za sport i resorne sekretarke za povredu radnih prava i mobing i dodao da je protiv Tepićeve podneo i krivičnu prijavu.

On je upitao kako je moguće da je ona ove godine dodelila tri miliona dinara budžetskih sredstava Društvu za očuvanje banatskih šora, za organizovanje svetskog prvenstva, kada taj sport nije proglašen za sport od posebnog značaja na nivou Srbije.

Parežanin je Tepićevu optužio i za nezakonitu dodelu sredstava Fudbalskom klubu Dinamo 1945 iz Pančeva, a dodao je i da postoje indicije o nezakonitim radnjama kada je u pitanju FK Sloga iz Temerina.

On je rekao da će se tužbi za mobing pridružiti i Branimir Šovljanski koga je kao šefa pravnog sektora u sekretarijatu Tepićeva “finansijski kažnjavala”.

“Ovo je beskrupulozni progon, blaćenje i diskreditacija. Nju zanima samo vlast, ne zanima je ni njena partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine”, rekao je Parežanin.

Marinika Tepić

Tepićeva je kazala da je još u martu protiv Parežanina podnela krivičnu prijavu zbog falsifikovanja njenog potpisa i potpisa ugovornih strana. Dodala je da je prethodno u sekretarijatu pokrenula disciplinski postupak protiv Parežanina, koji je rezultirao otkazom koji mu je uručen 2. aprila, nakon što je utvrđeno da nije izvršavao radne zadatke, da je prekoračio ovlašćenja i da je zloupotrebio službenu dužnost.

Pokrajinska sekretarka je dodala da je tokom disciplinskog postupka utvrđeno da je Parežanin u svom ormaru u kancelariji držao zaključanih više od 100 predmeta koji nisu arhivirani, niti su za njih napisani izveštaji, a radi se o predmetima koji se tiču šaha i bridža.

Na Parežaninove optužbe da je nad njim vršila mobing, Tepićeva je uzvratila pitanjem “da li se njegova zloupotreba službenog položaja može pretvoriti u mobing?”

Dodala je da tužilaštvo i inspektori zaduženi za privredni kriminal “rade svoj posao” u vezi s krivičnom prijavom protiv Parežanina.

Odbacila je i optužbe da je favorizovala pojedine sportove. Tvrdi da nije favorizovale pojedine fudbalske klubove, kao i da je Pokrajinski sekretarijat za sport “jedan od najtransparentnijih organa izvršne vlasti u Srbiji”, te da je sve proverljivo već i na samom sajtu sekretarijata.

www.blic.rs