Radiologu u Domu zdravlja u Kuršumliji prekipelo pa tuži direktorku za mobing

Radiologu u Domu zdravlja u Kuršumliji prekipelo pa tuži direktorku za mobing

Radiologu u Domu zdravlja u Kuršumliji prekipelo pa tuži direktorku za mobing

Doktor Tomislav Arsenijević, specijalista radiologije u Domu zdravlja u Kuršumliji, tvrdi da trpi mobing direktorke Uranije Petrović.

Dr Tomislav Arsenijević

Kaže da je pod stalnim pritiskom i da zbog toga otežano obavlja odgovoran posao kao jedini specijalista radiolog u toj ustanovi. On ističe da je dokumentaciju predao advokatu koji će podneti tužbu za mobing zbog “neprekidnog maltretiranja i ometanja u radu”.

U međuvremenu je direktorki Petrović podneo nekoliko krivičnih prijava po raznim osnovama, između ostalog i zato što još nije smenjena, iako postoji izvršno rešenje Agencije za borbu protiv korupcije da se ona razreši.

– Poslednji pritisak je izricanje disciplinske mere zbog navodnog nepoštovanja radne discipline, kažnjen sam sa 20 odsto od plate u avgustu, septembru i oktobru, između ostalog i što pišem prijave i ukazujem na nepravilnosti inspekcijama – kaže dr Arsenijević.

On smatra da iza ovakvog ponašanja direktorke stoji lokalna vlast koja nije preduzela korake za njeno razrešenje, iako je još početkom jula Skupštini Kuršumlije prosleđeno rešenje i inicijativa Agencije za njeno zarešenje.

– Iako imam informaciju da su se pojedini odbornici zalagali da se tačka o njenom razrešenju stavi na dnevni red Skupštine, lokalna vlast predvođena SNS, čiji je ona odnedavno član iako je bila na listi DSS pa čak i predsednica Opštinskog odbora, odbija da je smeni – tvrdi Arsenijević.

Direktorka Uranija Petrović potvrđuje da je po zakonu o radu kaznila doktora Arsenijevića, koji se prema njoj ponaša neprofesionalno i “govori pogrdne reči za nju i njene saradnike”.

www.blic.rs