Saslušana direktorka doma zdravlja

Saslušana direktorka doma zdravlja

Saslušana direktorka doma zdravlja

2_t1Inspektori policijske stanice u Bogatiću u četvrtak su saslušali direktorku Doma zdravlja Svetlanu Knežević i člana Upravnog odbora Miroslava Đukića zvanog Brka, po prijavi medicinske sestre Biljane Radovanović Mijatović da su joj dan ranije, navodno, pretili na poslu. Ovim je nastavljeno da se odmotava klupko mobinga nakon šamara, koji je Biljana dobila od doktora Radeta Vitorovića.

Atak u kabinetu za ultrazvuk gde je Biljana Mijatović „zaradila“ šamar, proizveo je tek prekršajnu prijavu protiv uglednog kardiologa Vitorovića, koji pored državne službe ima i razvijenu privatnu praksu u selu Glušci. Međutim, tek što je policija okrenula leđa, sestru su u sredu sustigle nove nevolje. Kod nje su banuli razljućena direktorka i član odbora, pretili joj i žestoko je vređali.

U Domu zdravlja u Bogatiću među zaposlenima ovih dana vlada strah od odmazde razgoropađenog rukovodstva. Na mobing se žalila i pravnica Katarina Despotović, kojoj je potom takođe prećeno. A među medicinskim sestrama je više njih koje se ne usuđuju da progovore. U dogovoru da identitet nikako ne otkrivamo, saznali smo da se i „drugi doktori iživljavaju u ordinacijama, psuju i prete“.

Kako saznajemo, dr Vitorović koji se pred policijom pravdao da ga je medicinska sestra golicala, te joj je šamar udario, jer je „strašno osetljiv na tom mestu“, trudi se da stupi u kontakt sa Biljanom i njenom porodicom.

Pravnica Katarina Despotović, opet, suočava se sa otvorenom pretnjom otkaza. Više puta joj je ponovljeno da se „neće dobro povesti zbog ovog slučaja“, a kako saznajemo, i nju su u četvrtak ovim povodom saslušavali inspektori iz Bogatića. U policijskoj stanici nisu mogli da nam sa sigurnošću kažu hoće li i kada biti novih prijava, ali su najavili da će novim informacijama raspolagati već u petak.

MAHALA NOVINAMA

– Upali su sa primerkom „Novosti“, a direktorka mi je mahala novinama ispred nosa. Pitala sam je da neće možda i ona da me udari, pa se malo povukla. Pokušavali su da mi dokažu kako sam niko i ništa, i da ne smem da prijavljujem dr Rada Vitorovića ni ostale lekare. Govorili su da treba da me bude sramota što pljujem kuću od koje živim – ponovila je u četvrtak Biljana pred policajcima.

Izvor: Večernje novosti