Valjevo: Najbolja sestra u bolnici tuži lekara zbog mobinga

Valjevo: Najbolja sestra u bolnici tuži lekara zbog mobinga

Valjevo: Najbolja sestra u bolnici tuži lekara zbog mobinga

dzvaljevoViša medicinska sestra odeljenja ortopedije Ljiljana Paunović, pre dve godine proglašena za najbolju sestru valjevske bolnice, tvrdi da je bez ikakvog pravnog osnova posle 24 godine staža sa tog, premeštena na drugo odeljenje.

Ona je zbog toga Višem sudu podnela tužbu za zlostavljanje, optužujući zamenika direktora bolnice dr Vladimira Srećkovića da je izdejstvovao njen premeštaj. Bez mrlje u karijeri, zadužena za edukaciju sestrinskog kadra, svojevremeno glavna sestra cele bolnice kada je njena koleginica bila odsutna, Ljiljana Paunović tvrdi da je razlog šikaniranja “lična netrpeljivost dr Srećkovića prema njoj”.

480307_bolnica-mobing-sestra-ljiljana-paunovic01foto-predrag-vujanac_f

„Nije dobro radila svoj posao“Dr Vladimir Srećković ne spori da “privatno” nije u dobrim odnosima sa Ljiljanom Paunović, ali negira sve njene tvrdnje o mobingu.
– Ona je na drugo radno mesto premeštena na predlog načelnika ortopedije, sa čime sam bio saglasan, jer smatram da nije dobro radila svoj posao. Međutim, nikakvog pritiska na načelnika nije bilo, što je on potvrdio u svojoj izjavi inspekciji – kaže zamenik direktora bolnice.

– Iako sam bila glavna sestra poluintezivne nege ortopedije, na sve načine me je isključivao iz mog dela posla, ili me je ponižavao pred pacijentima, koleginicama i drugim lekarima, da bi od kraja prošle godine, kada je imenovan za zamenika direktora, počeo da poručuje da ću “leteti sa ortopedije” – priča Ljiljana za “Blic” objašnjavajući da je dr Srećković, kako kaže, “vršio pritisak” na načelnika odeljenja i glavnu sestru bolnice da predlože njen premeštaj.

 

doktor1To se nedavno i dogodilo, kada je prebačena na grudno odeljenje, ali na poslednjem sastanku sa kolektivom ortopedije nije dobila nijedan valjani odgovor zbog čega joj se menja radno mesto.

 

– Molbu za zaštitu od zlostavljanja upravi bolnice sam podnela dva puta u januaru, a zahtev za zaštitu od zlostavljanja u februaru i martu. Umesto, da kako zakon nalaže, za svaku od ovih molbi i zahteva bude održano posredovanje, dobila sam aneks ugovora o premeštaju na drugo odeljenje, što je u totalnoj suprotnosti sa pomenutim zakonom. Reč je o ličnom obračunu – smatra medicinska sestra koja je, uz tužbu za zlostavljanje, podnela tužbu i za nezakonit premeštaj.

Izvor: www.blic.rs