BAHATA GAŠIĆEVA DRUGARICA Direktorka „Kruševac puta“ šikanira radnike

BAHATA GAŠIĆEVA DRUGARICA Direktorka „Kruševac puta“ šikanira radnike

BAHATA GAŠIĆEVA DRUGARICA Direktorka „Kruševac puta“ šikanira radnike

Posle jučerašnje priče o direktorki „Kruševac puta“ Zorici Stanković, koja je radnika kaznila sa smanjenjem plate od deset odsto jer joj na ulazu u preduzeće nije rekao „dobar dan“, pokazalo se da je to zapravo samo jedan detalj bahatog ponašanja i šikaniranja radnika u toj firmi.

Ispostavilo se da ovaj slučaj nije usamljen i da je ukupno četvoro radnika kažnjeno umanjenjem plate za deset odsto iz istog razloga. Osim toga, direktorka Stanković već ima prijavu zbog mobinga i to zbog gnusnog vređanja koleginice koja ima problema da ostane u drugom stanju, a pripremaju se još neke prijave inspekciji rada.

Radnici „Kruševac puta“ su do te mere zaplašeni svakodnevnim šikaniranjem od strane direktorke da ne žele da se pod imenom pojavljuju u medijima plašeći se njene osvete (njihov identitet je poznat redakciji).

Nazivajući jednu od zaposlenih prostitutkom direktorka ju je, tvrde radnici ovog preduzeća, vređala govoreći joj da je to razlog zbog koga ta radnica ne može da ima dece. Nesrećna žena je, tvrde radnici, završila na odeljenju psihijatrije zbog preživljenog stresa i šoka.

Radnica zbog stresa i šoka završila u bolnici

– Radi se o veoma finoj, mlađoj ženi koja je imala dva pobačaja. Doživela je nervni slom. Njen muž, koji takođe radi u „Kruševac putu“, krenuo je sa terena da se fizički obračuna sa direktorkom. Jedva smo ga ubedili da odvede ženu kod lekara. Poslali su je kod psihijatra gde je dobila gomilu lekova. Dva meseca je bila na bolovanju, zbog stresa i šoka – navode radnici „Kruševac puta“ jedan od primera kako direktorka Stankovićeva šikanira zaposlene.

Kažu da je ta službenica angažovala advokata koji je podneo prijavu protiv direktorke zbog mobinga.

Prijavićemo je inspekciji rada

O četvorici radnika koji su kažnjeni smanjenjem plate za deset odsto, jer se nisu javili direktorki u krugu preduzeća, Marjan Milojević, predsednik sindikata u „Kruševac putu“ priča:

„Ona je to izvukla iz konteksta zakona. Radnik može da bude kažnjen ako vređa direktora. Ako mu se ne javi, to nije vređanje. Zašto mora da joj kaže „Dobar dan“? Zbog takvog njenog ponašanja podnećemo prijavu inspekciji rada“.

Foto: Privatna arhivaOvaj radnik će sledeći put sigurno reći „dobar dan“: Rešenje o umanjenju plate

Od dolaska Zorice Stanković na mesto direktora „Kruševac puta“ od 240 zaposlenih, više od 120 ljudi je dobilo rešenje o premštaju na drugo radno mesto. Tvrde da su svakodnevno pod stresom zbog čega Hitna pomoć često dolazi u krug preduzeća.

– Jednom sam nakon njene torture jedva došao do kuće, jako mi se slošilo. Nekim kolegama je zabranila da komuniciraju sa mnom. Kakav je njen obrazovni nivo najbolje ilustrije činjenica da u razgovoru najčešće pominje muški i ženski polni organ. Kakav je rukovodilac govori činjenica da je ljudima koji su prijavili kolegu, jer je bio pijan na poslu, dve nedelje kasnije donela viski na gradilište, da ih časti – nabraja jedan od visokoobrazovanih stručnjaka.

Radnici: Hvali se time da je Gašić u školi prepisivao od nje

Zoricu Stanković je na mesto direktora došla na preoruku Bratislava Gašića, ministra odbrane, sa kojim je školska drugarica.

– Ona je u „Kruševac putu“ radila do 2008. godine i ostavila je jako loš utisak i kao stručnjak i kao čovek. Kada sam čuo da se vraća pozvao sam Gašića, koji je već bio ministar, i rekao mu da to nije dobro rešenje. On je odgovorio kratko: „Videću. Javiću se“, ali se nakon toga nikada nije javio – priča Milojević.

Radnici kažu da se Stankovićeva hvalila po preduzeću: „Mene je doveo moj drugar ministar. On je od mene prepisivao u klupi“.

„Blic“ je više puta pokušavao da kontaktira Zoricu Stanković. Kada smo je pozvali na mobilni telefon i predstavili se rekla je da smo pogrešili broj i prekinula vezu. U preduzeću su nam kazali da je „danas na sastanku u Beogradu“.

Izvor: http://www.blic.rs/vesti/drustvo/bahata-gasiceva-drugarica-direktorka-krusevac-puta-sikanira-radnike/vy87wt2