Direktorka počela i da tuče svoje zaposlene

Direktorka počela i da tuče svoje zaposlene

Direktorka počela i da tuče svoje zaposlene

Samo četiri dana od pisanja „Blica” o mukama zaposlenih u Institutu za govornu patologiju “Prof. dr Cvetko Brajović” u Beogradu, koje direktorka Ljiljana Lazić svakodnevno vređa, pa čak i udara, desio se novi napad. Ovoga puta meta je bila dežurna medicinska sestra, koju je Lazićeva posle niza uvreda gurnula na pod.

Napadnuta radnica i dalje ne može da se oporavi od šoka, a kolega iz Upravnog odbora Zavoda, koji je prisustvovo napadu, podneo je prijavu Sindikatu zaposlenih u socijalnoj zaštiti, koji je inače do sada primio na desetine pritužbi protiv Ljiljane Lazić.

– Kako nadležne inskepkcije nisu ništa preduzele direktorka se sada još više osilila, čak toliko da ispred kritičnih ordinacija gde najčešće ulazi i napada radnike, dežuraju po tri zaposlena – priča za “Blic” Ljiljana Radević, predsednica Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti pri Zavodu.

Sve više radnika se zbog svakodnevnog stresa i strepnje od novih napada žale na probleme sa zdravljem.

– Mnogi imaju hronično visok pritisak i druge zdravstvene tegobe. U roku od 14 meseci Ministarstvo zdravlja primilo je više od 30 anonimnih prijava radnika koji se žale da ih je direktorka maltretirala, a jedan postupak za zaštitu od zlostavljanja je u toku – kaže Ljiljana Radević.

U zdravstvenoj inspekciji prvobitno su za “Blic” odgovorili da je u više navrata sprovođen nadzor, pri čemu nije utvrđena istinitost navoda. Međutim, kako su nam juče rekli, “za slučajeve mobinga u Zavodu nije nadležna zdravstvena inspekcija, već inspekcija rada”. S druge strane, u Inspekciji rada kažu da ih je Ministarstvo zdravlja o problemima radnika u ovom Institutu poslednji put obavestilo još 2010. godine i da od tada s njima nisu kontaktirali.

Ni direktorka Ljiljana Lazić nije bila raspoložena za razgovor.

– Zovete me na Osmi mart u pola četiri. Naglasite u koliko sati ste me pozvali da dobijete izjavu – ljuto je odgovorila Lazićeva.

Šta sve piše u prijavama

  •     “Psovala me i grunula prst u dekolte.” [Z. M.]
  •     “Polomiću te, j… ti mater.” [N. D.]
  •     “Optužila me da sam uzela 6.000 evra za sindikalni rad.” [Lj. R.]
  •     “Nije trebalo da završiš na neurologiji već na psihijatriji.” [N. Z.]
  •     “Gurnula me na orman vičući: Samo me bog može smeniti!” [B. G.]
  •     “Rekla mi je: Ti si mi pretila otmicom deteta.” [K.M.]

Izvor:  http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/371425/Bahatost-Ljiljane-Lazic-ne-prestaje-Direktorka-pocela-i-da-tuce-svoje-zaposlene