Brat vaspitačice: Sukob s direktorkom okidač za samoubistvo

Brat vaspitačice: Sukob s direktorkom okidač za samoubistvo

Brat vaspitačice: Sukob s direktorkom okidač za samoubistvo

Tatjana je bila nasekirana i uznemirena zbog sukoba sa direktorkom, ali niko nije mogao da nasluti da je mogla to da uradi. Ovim rečima za „Blic“ počinje priču Miroslav Aleksić, brat Tatjane Lužanin, vaspitačice u Domu učenika srednjih škola u Nišu, koja se minulog vikenda ubila skokom sa osmog sprata zgrade u Obrenovićevoj 2.

Tatjana Lužanin dospela je u žižu javnosti kada je pre desetak dana podnela krivičnu prijavu protiv direktorke Sandre Popović, optuživši je da ju je pretukla na vratima njenog stana 24. decembra, što je direktorka demantovala.

Na pitanje da li je možda sukob sa direktorkom bio okidač za samoubistvo, brat nesrećne žene odgovara potvrdno.

Činjenica da je podnela krivičnu prijavu meni govori da nije planirala da se ubije, već da je imala nameru da se bori i da živi.Miroslav Aleksić, brat Tatjane Lužanin

– Taj sukob je sigurno bio okidač za ovako nešto, ona drugih problema nije imala. Bila je situirana. Imala je svoj stan i još jedan stan koji je izdavala u zakup. Sin joj je bio vukovac i odličan student na Ekonomskom fakultetu. Sestra mi je ispričala za taj događaj. Uputio sam je da slučaj prijavi policiji, a povrede fotografiše. Ona je to i uradila. Činjenica da je podnela krivičnu prijavu meni govori da nije planirala da se ubije, već da je imala nameru da se bori i da živi. Te večeri joj je sigurno naišao trenutak slabosti sa kojim nije mogla da se izbori. Da je planirala tako nešto, sigurno ne bi sina koji ima 19 godina pustila da bude kod kuće – priča Aleksić.

Tatjana Lužanin biće sahranjena danas na Novom groblju u Nišu.

Ministarstvo prosvete saopštilo je da će ponovo uputiti hitan nalog za inspekcijski pregled u Domu učenika i „preduzeti sve neophodne zakonske mere“. U Ministarstvu navode da je sredinom novembra već vršen inspekcijski nadzor zbog „loših međuljudskih odnosa, otkaza i finansijskih zloupotreba“.

– Policijska istraga u vezi sa tragičnim slučajem je u toku – kažu u Ministarstvu.

U policiji potvrđuju da je krivična prijava Lužaninove protiv direktorke prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, u kojem kažu da će prijavu razmotriti i doneti odluku da li će je prihvatiti ili odbaciti.

Direktorka: Potresla sam se

Direktorka Sandra Popović, koja je vest o samoubistvu Tatjane Lužanin primila u Nemačkoj, kaže da se „dosta potresla“.

– Kunem vam se decom da joj ništa loše nisam uradila! Nikakvu stvar zbog koje bi nešto ovako mogla da uradi. Ona je maltretirala ljude telefonom, nju niko nije maltretirao. Imam kao dokaz poruke kojima je pretila meni i mojoj deci. Ona je dva puta ranije već pokušavala da digne ruku na sebe – tvrdi Popovićeva za „Blic“.

Izvor: http://www.blic.rs/vesti/drustvo/slucaj-mobing-brat-vaspitacice-sukob-s-direktorkom-okidac-za-samoubistvo/5ehy4yf