„Iščupaću ti grkljan ciganski!“

„Iščupaću ti grkljan ciganski!“

„Iščupaću ti grkljan ciganski!“

497249_vojmitrovica_orig (1)Branko Mitrović (DS), radnik službe obezbeđenja grobalja u JKP-u „Komunalije” optužuje Zorana Đukića, (SPS) šefa Radne jedinice „Pogrebne usluge” za mobing.

On tvrdi da mu je Đukić pred svedocima psovao „mater cigansku i demokratsku”.

– U „Komunalijama” radim osam godina, a poslednjih godinu i po dana povremeno me angažuju u čuvarskoj službi grobalja. Pošteno radim, sam brinem o šestoro dece i utoliko me je više povredila optužba Đukića za krađu tri litre nafte – priča Mitrović.

 
Incident se desio na Novom groblju kada je Mitrović nakon dva slobodna dana došao na posao. Đukić ga je pred devetoro radnika vređao i psovao, optužujući ga za krađu nafte iz traktorskog akumulatora.
– Zar da se sramotim za tri litra

 

nafte i izgubim decu koju mi je Centar za socijalni rad dodelio? Tih dana kada se to desilo i nisam bio na poslu, a kolega je u izveštaju napisao da je od mene primio čisto stanje. Međutim, Đukiću to nije bilo dovoljno, već mi je pred svima psovao majku cigansku, jedno dvadesetak puta je to ponovio. Poručio mi je da mogu slobodno da ga tužim za mobing, što ću ovih dana i uraditi – kaže Mitrović.
Napadi na njega nastavili su se, tvrdi, i sutradan, kada je Đukić nastavio sa salvom uvreda u hodniku ispred direktorove kancelarije. Događaju su prisustvovali i predsednik sindikata, jedan od šefova i sekretarica koja je pozvala obezbeđenje. 114088_or
Đukić je Mitroviću poručio da će mu „iščupati grkljan ciganski ako bude u novinama”. Mitrović je o incidentu obavestio Nacionalni savet Roma i „Dekadu Roma” i najavio tužbe protiv „Komunalija” i Đukića.

 
Dragan Živanović, predsednik sindikata „Komunalija” i jedan od svedoka incidenta, takođe je u telefonskom razgovoru obećao da će dati izjavu za medije, ali je odustao zbog smrtnog slučaja, a sutradan mu je telefon bio isključen.
Radoslav Jevremović, direktor „Komunalija”, odbio je da komentariše slučaj, uz napomenu da će preduzeće dati zvanično saopštenje za medije kada nadležni organi završe svoj posao.

 

Udruženje protiv diskriminacije – Nažalost, ovo nije prvi slučaj ugrožavanja ljudskih prava pripadnika romske nacionalnosti u Sremskoj Mitrovici. Svakodnevno smo izloženi diskriminaciji, dok našu decu vređaju i fizički zlostavljaju. Obavestili smo naše organizacije i EU – kaže Mitar Jovanović, predsednik Udruženja Roma mitrovačke opštine.Nije mu prvi putZoranu Đukiću ovo neće biti prva tužba za mobing, pošto ga već tužila bivša finansijska direktorka „Komunalija” Zlata Đukić na koju je, nakon verbalnog obračuna, i fizički nasrnuo u njenoj kancelariji.
Novinaru „Blica” Zoran Đukić je prvo obećao izjavu, ali je potom odustao.

 

Izvor: www.blic.rs