MARIJA LUKIĆ GODINAMA U JUTKINOM PAKLU Stala na put seksualnom napasniku, a onda dobila ucene, rušenje lokala i HOROR PRETNJE

MARIJA LUKIĆ GODINAMA U JUTKINOM PAKLU Stala na put seksualnom napasniku, a onda dobila ucene, rušenje lokala i HOROR PRETNJE

MARIJA LUKIĆ GODINAMA U JUTKINOM PAKLU Stala na put seksualnom napasniku, a onda dobila ucene, rušenje lokala i HOROR PRETNJE

Seksualno uznemiravanje i napastvovanje, lascivne poruke, pa zatim i pretnje, strah, uhođenje, molbe za pomoć bez odgovora, gubitak posla… Takav život je vodila Marija Lukić iz Brusa, sekretarica predsednika ove opštine Milutina Jeličića Jutke, čija ostavka je usledila danas, nakon što je protiv njega podignuta optužnica za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje.

Bez obzira na to, Milutin Jeličić Jutka je i posle godinu dana od kada je javnost saznala za ceo slučaj, i dalje na funkciji sa koje je uznemiravao ne samo Mariju, već još šest žena iz ovog grada.

Sa druge strane, Marija Lukić je jedina koja je uspela da se suoči sa njim, s obzirom na to da je samo u njenom slučaju protiv Jutke optužnica podignuta. Međutim, tu nije ni kraj ni početak njene priče. pročitajte i…

Početak se tačno ne zna jer, iako je uznemiravanje od svog nadređenog trpela više od dve godine, tek pre godinu dana se odvažila da ga prijavi. Tačnije, najpre je na svom Fejbuk profilu objavila poruke koje joj se slao. Kako je “Blic” već pisao, reč je o oko 15.000 SMS poruka!

Poruke su bile „samo početak“

Za nju to nije bio početak torture, ali jeste označio početak borbe koja i danas traje sa svakodnevnim pretnjama, pritiscima, ucenama, strahovima, odlaganjima suđenja, iznošenja njenog zdravstvenog kartona u javnost…

Za to vreme tražila je pomoć i od institucija i od Srpske napredne stranke (SNS) čiji je bila član, ali uzalud. Ona je ostala bez posla i suočena sa svakodnevnim strahovima i pretnjama, a predsednik opštine se i dalje, posle svega, čvrsto držao funkcije odakle niko nije mogao ili nije želeo da ga pomeri.

Milutin Jeličić Jutka
Milutin Jeličić Jutka

Da zlo bude veće, žrtve na čelu sa Lukićevom, u jednom trenutku su tužene upravo od strane Jutke, pa su ponovo zavšile u policiji, gde su saslušavanje po njegovim tužbama za lažno prijavljivanje.

– Ne izlazim iz kuće, nisam više u svom stanu pošto se plašim, decu ne šaljem u školu iz straha. Plašim se za svoj i život moje porodice – ispričala je Lukićeva pre bezmalo godinu dana za “Blic”.

Tada je rekla da je zbog čitave priče pod sedativima, i da ne zna kako da se iz svega izvuče. Na posao nije odlazila jer nije smela. pročitajte i…

Marija je pisala i visokim funkcionerima iz SNS.

– Trpela sam jezive stvari dve godine. Hiljade poruka mi je stizalo. Sa strahom sam odlazila na posao i tamo me je ponovo uznemiravao. Kada više psihički nisam mogla da izdržim, obratila sam se svojoj stranci. Pisala sam pismo potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović, predsedniku Izvršnog odbora Darku Glišiću, Bratislavu Gašiću i kabinetu predsednika Vučića. Očekivala sam oštru reakciju, a nisam dobila ni reč odgovora, ni moralnu podršku, ništa – ispričala je Lukićeva za “Blic”.

Marija sa suprugom
Marija sa suprugom

Posle neobjašnjivog čekanja tužilaštva iz Kruševca da reaguje, optužnica je podneta, ali je suđenje počelo tek 5. feruara ove godine. To dada se Jutka nije odazivao pozivu uz raznorazne izgovore, od toga da mu advokat nije u Srbiji, do toga da je sednice Skupštine opštine zakazivao baš u dane kada su ročišta trebala da budu održana.

Zdravstveni karton na internetu

U međuvremenu, zdravstveni karton Marije Lukić osvanuo je na društvenim mrežama, zbog čega je takođe podnela kivičnu prijavu protiv N.N. lica.

Osim što je ona doživela torturu, isto se desilo i članovima njene porodice, tačnije suprugu za čiji je lokal u Brusu Skupština opštine donela ekspresnu odluku da bude srušen, i koji je takođe bio suočen sa ozbiljnim pretnjama poput onih da će mu podmetnuti oružje i drogu. pročitajte i…

Lukićeva se pre oko mesec dana ponovo obratila SNS, ovoga puta otvorenim pismom, u kome je poručila da se u jeku naprednjačke kampanje o vređanju žena, oseća “užasno, razočarano i besno”.

– Znate, zbog straha od osvete, zbog bojazni od stigmatizacije u palanačkoj sredini, zbog upozorenja da “ne ulazi šut sa rogatim”, dve godine sam igrala kao Aska ispred vuka. Dve godine pokušavala da sačuvam dostojanstvo i egzistenciju svoje porodice, dok nisam skupila hrabrosti da ga prijavim, dok mi taj isti Milutin Jeličić nije rekao da mogu da ga prijavim “za šta god hoću jer njega čuva predsednik Vučić”, a tu njegovu SMS poruku su i mediji objavili, dok mi nije “pukao film”, dok mi nije poslao “opasne momke” da me upozore, a za koje u policiji kažu da su privođeni sedam puta ali nisu procesuirani, dok mi nije dao otkaz dan nakon prijavljivanja i doneo odluku o uklanjanju muževljevog salona koji se tu nalazi od 1976. godine, a takvih u istoj zoni je još pet, dok nije tako drsko ugrozio bezbednost i egzistenciju moje porodice i mene. I na kraju, dok me nije doveo do trenutka kada sumnjam u ovu zemlju, u institucije, u pravdu – napisala je Lukićeva.

Da kraja ovoj priči nema svedoči ti to što se Jutka potrudio da Lukićevu još jednom ućutka, i to tako što Brus ostao bez televizijskog signala pre dve večeri, baš kada je Lukićeva bila gost jedne televizijske emisije gde je govorila o tome kako je bila žrtva njegovog seksualnog uznemiravanja, ali i stranke i čitavog sistema.

Izvor: www.blic.rs