Milion dinara za seksualni mobing

Milion dinara za seksualni mobing

Milion dinara za seksualni mobing

396178_novisad710-radosno-detinjstvo-upravna-zgrada_fPredškolska ustanova “Radosno detinjstvo” treba da plati više od milion dinara radnici tog preduzeća Katici V. koju je, kako je utvrdio Viši sud, bivši direktor Borislav Samardžić seksualno uznemiravao.

Samardžić to negira i uveren je da će Apelacioni sud poništiti prvostepenu presudu.
U obrazloženju presude stoji da je Samardžić, počev od septembra 2010. do 5. oktobra 2011. godine, seksualno uznemiravao Katicu V. verbalno i SMS-ovima. Tužba je podneta u novembru 2011. godine protiv Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo”, a ne Samardžića lično.

Borislav Samardžić i PU “Radosno detinjstvo” su uložili žalbu, te će slučaj preuzeti Apelacioni sud.
– Priča nema osnova, bizarna je i negiram svaku krivicu. Tog dana, kada sam je navodno napastvovao, bio sam u Crnoj Gori, za šta imamo i dokumentaciju.

Ubeđen sam da će Apelacioni sud poništiti presudu – kaže Samardžić.
On dodaje da je Katica V. zbog uvredljivih poruka tužila i njegovu suprugu, zaposlenu u “Radosnom detinjstvu”, ali da je ta tužba odbačena kao neosnovana.
Branislav Travica, advokat Katice V., kaže da je ovo prvi postupak u domaćem sudstvu koji za osnov ima seksualno zlostavljanje, a koje istovremeno predstavlja i mobing.
– U slučaju da presuda Višeg suda u Novom Sadu bude potvrđena, PU „Radosno detinjstvo“ ima pravo i obavezu, da od Borislava Samardžića traži novac koji će platiti Katici V. – kaže Travica.

Izvor:  “Blic”