„Mobing na Univerzitetu u Pazaru“

„Mobing na Univerzitetu u Pazaru“

„Mobing na Univerzitetu u Pazaru“

Novi Pazar — Direktor privatne firme koja se vodi kao osnivač Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru upozorio je rukovodstvo te ustanove na pritužbe za mobing.
Naime, kako je rečeno, stigle su pritužbe za mobing, psihičko maltretiranje i mentalno zlostavljanje svih koje misle drugačije od rukovodstva.
U Agenciji za privredne registre kao osnivač Univerziteta navodi preduzeće Refref, čiji je direktor Šerif Marukić, dok je predsednik IUNP (Univerziteta) Muamer Zukorlić, glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji (IZ).

Untitled-1Marukić u pismu rukovodstvu Univerziteta navodi da je „zabrinut pritužbama, kako od profesora i asistenata tako i od službenika i radnika univerziteta“.

On je ocenio da se na IUNP zavodi ambijent straha, „a na meti su zaposleni zbog svoje političke misli i podrške politici Emira Elfića“.

Marukić je u pismu od rukovodstva IUNP zatražio „da prestanu sa tom praksom, jer će u protivnom snositi odgovornost za svoje postupke“.

Narodni poslanik Emir Elfić saopštio je danas da Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ) ima nove članove Upravnog odbora i da je Šerif Marukić izabran za generalnog sekretara te partije.

Prethodno je iz te stranke saopšteno da je Elfić smenjen sa funkcije predsednika.
Izvor: b92.net 25. 03. 2013.