Šefica računovodstva Doma kulture Zumreta Stršević prekinula štrajk glađu

Šefica računovodstva Doma kulture Zumreta Stršević prekinula štrajk glađu

Šefica računovodstva Doma kulture Zumreta Stršević prekinula štrajk glađu

Službenica Doma kulture u Prijepolju Zumreta Stršević (30), koja je proletos medicinskim izveštajem ginekologa branila svoju čast u sporu sa direktorom, prekinula je danas štrajk glađu koji je bila započela zbog, kako kaže, mobinga i svakodnevnog šinkaniranja na radnom mestu.

Direktor na moje radno mesto primio još jednu radnicu: Zumreta Stršević

Vršilac funkcije šefa Osnovnog javnog tuzilastva u Prijepolju Rastko Živadinović primio je danas Zumretu Stršović, kako bi sa njom razgovarao u vezi sa okolnostima zbog kojih je započela štrajk glađu, kažu u ovom tužilaštvu.

– Nakon sastanka, na kojem je javni tužilac objasnio i uverio gospođu Zumretu da krivični postupak po njenim prijavama protiv Mirka Mališića, direktora Doma kulture u Prijepolju, ide svojim tokom, odnosno da nema zastoja i da je u toku prikupljanje dokaza, Zumreta Stršović je odlučila da prekine štrajk glađu – kažu u Osnovnom tužilaštvu Prijepolja za “Blic”.

Zumreta Stršević je ranije optužila direktora Doma kultureod Mirka Malešića (38) i čelnike opštine da sada hoće i da je ostave bez posla “zbog toga što ne pristaje da učestvuje u njihovim nezakonitim radnjama”.

Ona je zahtevala od Tužilaštva da saopšti da li ima elemenata krivične odgovornosti u poslovanju Doma kulture o čemu je, kaže, dostavila validne dokaze.

– Direktor mi je uručio poslednju opomenu pred otkaz jer ne pristajem da mu bez zapisnika i komisije predam dokumentaciju o radu Doma kulture koju dužim. Cilj mu je da skloni dokumenta koja dokazuju da je sumnjivim radnjama oštetio Dom kulture i budžet za oko četiri miliona dinara. Zbog toga je nedavno, protivzakonito i bez saglasnosti nadležnog ministra na moje radno mesto primio još jednu radnicu, pa Dom kulture sada ima dva šefa računovostva, što je presedan. Na žalost, u svemu ima podršku najužeg rukovodstva opštine Prijepolje – tvrdi za „Blic“ Zumreta Stršević.

Za v. d. direktora Doma kulture Mirko Malešić je izabran u septembru prošle godine, a nedavno i za direktora mada se njegovom izboru zbog afere koja ga prati, protivio jedan broj odbornika i stranaka vladajuće koalicije oko SDP i DS. Njega Strševićeva optužuju da je budžetskim sredstvima plaćao usluge i robu koja Domu kulture nikada nije isporučena, kao i za visoku reprezentaciju i zloupotrebu službenog vozila, dok je početkom avgusta policija prosledila tužilaštvu krivičnu prijavu protiv njega zbog navodnih malverizacija.

– Optužbe su besmislene i bez osnova, a afere pakuje bivši direktor Doma kulture Ljubiša Savković protiv koga sam podneo niz krvičnih prijava za nezakonito poslovanje. Budžetska inspekcija kojoj su me prijavili, otkrila je međutim da Zumreta Stršević ima niži stepen stručne spreme od potrebnog za njeno radno mesto i da je nezakonito godinama primala veću platu, što je potvrdio i Viši sud čime je oštetila budžet za oko pola miliona dinara. Radnica za koju me optužuju primljena je po zakonu i ne radi poslove šefa računovodstva što je lako proveriti, a Zumreta Stršević je dobila opomenu pred otkaz jer se ponaša bahato i odbija da radi. Danima ne dozvoljava ni pristup finansijskim podacima kao da su njeni lični, zbog čega kasni plata i otkazuju se ugovoreni programi – kaže za „Blic“ direktor Doma kulture Mirko Malešić.

www.blic.rs