REŠEN SLUČAJ MOBINGA NAD LEKARKOM Direktor Doma zdravlja priznao da je bio „nepravedan“, a ovo su uslovi koji su joj ponuđeni

REŠEN SLUČAJ MOBINGA NAD LEKARKOM Direktor Doma zdravlja priznao da je bio „nepravedan“, a ovo su uslovi koji su joj ponuđeni

REŠEN SLUČAJ MOBINGA NAD LEKARKOM Direktor Doma zdravlja priznao da je bio „nepravedan“, a ovo su uslovi koji su joj ponuđeni

Dr Danijela Simić neće biti prebačena na radno mesto sa nižim koeficijentom i neće, iako je to bio plan direktora Doma zdravlja u Despotovcu, na posao putovati 20 kilometara.

Kako saznaje „Blic“, nakon serije naših tekstova, dr Simić i direktor Doma zdravlja u Despotovcu Dejan Milošević juče su na poziv iz kabineta ministra zdravlja došli u Beograd da izglade stvari. Čini se da su u tome uspeli. Dr Simić kaže za naš list da je zadovoljna tretmanom koji je imala i da očekuje da problem bude rešen.

– Pozvali su nas iz Ministarstva zdravlja i primili su i nas i direktora Miloševića. Bili su konstruktivni, predložili su odmah da povučem tužbu protiv Doma zdravlja, a da ću zauzvrat dobiti specijalizaciju iz urgentne medicine – kaže dr Simić.

Danijela Simić
Danijela Simić

Bez garancija nije želela da pristane.

– Ja Miloševiću ne verujem, ali sam dobila garanciju saradnika ministra Zlatibora Lončara da će nepravda koja mi je načinjena biti ispravljena. Kada su mi rekli da povučem tužbu, moj uslov je bio da ne plaćam sudske troškove ja već Milošević, i to je prihvaćeno – navodi ona i kaže da nije mogla da prihvati da da novac za sudske troškove budući da je već prihvatila kompromis i umesto oftalmologije, koja joj je neopravdano i nepotistički oduzeta u korist druge koleginice, prihvatila specijalizaciju iz urgentne medicine.

pročitajte i…

Što se tiče mobinga koji je nakon što je podnela tužbu konstantno trpela i premeštaja na radno mesto sa nižim koeficijentom koje se pritom nalazi u Resavici, 20 kilometara od Despotovca, direktor Milošević priznao je pred ljudima iz Ministarstva da je dr Danijeli Simić naneta nepravda.

Njemu je rečeno da ne može na taj način da raspoređuje ljude već da piše Ministarstvu da Dom zdravlja ima potrebu za dodatnim izabranim lekarima i da će mu to biti odobreno.

I naš izvor iz Ministarstva zdravlja potvrdio je da će najkasnije sutra doći do vansudskog poravnanja.

– Dom zdravlja je dao garancije, papire za specijalizaciju dr Simić i još četvoro lekara treba u narednim danima da pošalje Ministarstvu. Posle toga, o dodeljivanju istih odlučivaće radna grupa MZ – kaže naš izvor.

„Blic“ je o slučaju dr Simić prvi put pisao još pre godinu dana. Ona je, naime, učestvovala na konkursu za specijalizacije, a iako je imala ubedljivo najviše bodova, nije dobila oftalmologiju, što je bila njena želja, već je ta specijalizacija dodeljena dr Mariji Ćosić, bratanici visokog funkcionera PUPS-a, koja je bila tek četvrta na rang-listi. Zbog te nepravde dr Simić je tužila Dom zdravlja i taj proces trajao je sve vreme. Ona je nastavila da trpi mobing i osude ostalih kolega koji su je ignorisali i šikanirali pošto su verovali da im specijalizacije nisu odobrene zbog nje.

Intervencijom Ministarstva zdravlja u narednim danima trebalo bi da bude stavljena tačka na ovu priču.

Protivno kolektivnom ugovoru

Vrhunac se dogodio pre nekoliko nedelja kada je dr Simić odlukom direktora Miloševića prebačena na drugo radno mesto, izvan Despotovca i sa nižom platom. Iako u kolektivnom ugovoru zaposlenih u zdravstvu stoji da žene koje imaju decu sa urođenim ili stečenim zdravstvenim problemom, što je Danijelin slučaj, ne mogu biti prebačene na udaljena radna mesta, Milošević to nije uzeo u obzir.

Izvor. www.blic.rs