SMENA U KCS Direktorka im brojala koliko puta idu u toalet

SMENA U KCS  Direktorka im brojala koliko puta idu u toalet

SMENA U KCS Direktorka im brojala koliko puta idu u toalet

v200376p0

Doskorašnja direktorka Poliklinike Kliničkog centra Srbije prof. dr Mirjana Stojković smenjena je s te funkcije jer je kinjila zaposlene.

Ovo je prvi prvi slučaj mobinga u srpskom zdravstvu koji je utvrđen konačnim rešenjem Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

Za nešto više od godinu i po dana, koliko je bila direktorka, profesorka Stojković je, prema tvrdnjama više njenih saradnika, „upropastila međuljudske odnose, onemogućavala saradnike da izvršavaju svoje redovne dužnosti, ugrozila efikasan rad Poliklinike“.

Zbog toga je šestoro njenih saradnika pokrenulo proceduru utvrđivanja mobinga pred nadležnim ustanovama. Odluka kojom je dr Stojković proglašena krivom za mobing proistekla je iz tužbe koju je protiv nje podnela Marija Božović, načelnica nemedicinskih poslova u Poliklinici KCS.
Kako „Blic“ saznaje, dr Stojković je insistirala da Marija piše i po 20 izveštaja dnevno o tome gde se tačno nalazila.
– Morala je da opravda čak i odlazak do toaleta. Išla je dotle da je angažovala i svoje poslušnike da Mariju špijuniraju i prate. Tako je znala tačno s kim je razgovarala i u koliko sati, jer je jedan od špijuna sve to beležio u svesci – kaže izvor „Blica“.

la-crisis-dispara-los-casos-de-mobbing-laboral

Lagala je zaposlene da je Marija, na primer, sprečavala unapređenja nekih koleginica ili odlaske na godišnje odmore. Plašila ih je sve vladajućom strankom i svojom profesorskom titulom.
Rešenjem o mobingu, koje je doneto još 20. juna ove godine, poslodavcu je bilo naloženo da „bez odlaganja“ preduzme mere kojima će sprečiti dalje zlostavljanje na radu Marije Božović od prof. dr Stojković. Čitav slučaj dobio je sasvim drugačiju sliku prošle nedelje, jer je odlukom uprave KCS sa svojih dužnosti smenjena i dr Stojković dok je mobingovana Marija Božović prebačena na drugu funkciju.

– Dr Stojković je smenjena zbog mobinga, a kada je u pitanju Marija Božović, nema govora o tome da je kažnjena. Ona je sada načelnica jednog od odeljenja na Klinici za otorinolaringologiju, sa istom platom koju je imala i na Poliklinici – kaže Ristić.
Bez odgovora dr Stojković

Komentar prof. dr Mirjane Stojković „Blic“ juče nije uspeo da dobije. U prepodnevnim satima bila je sa studentima, ali nam je obećala da će se javiti. Međutim, kasnije, na mobilni telefon se više nije javljala iako smo imali uveravanje njenih sagovornika da će se javiti.

Izvor: www.blic.rs

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/501072/SMENA-U-KCS-Direktorka-im-brojala-koliko-puta-idu-u-toalet