SUKOB VLASTI I OPOZICIJE U VRANJU Socijalisti optužuju naprednjake za šikaniranje i mobing

SUKOB VLASTI I OPOZICIJE U VRANJU Socijalisti optužuju naprednjake za šikaniranje i mobing

SUKOB VLASTI I OPOZICIJE U VRANJU Socijalisti optužuju naprednjake za šikaniranje i mobing

U Vranju se ponovo razbuktao sukob između vladajućih naprednjaka i opozicionih socijalista.

Predsednik Gradskog odbora SPS i doskorašnji gradonačelnik Zoran Antić na otvorenom danu za medije, 1. novembra, optužio je naprednjačku vlast da maltretira, mobinguje i preti otkazima zaposlenima iz redova SPS u javnom sektoru.

Na optužbe je regovao Gradski odbor SNS koji je u saopštenju naveo da je Antić izrekao niz neistina i da mu predstoji četvorogodišnje opoziciono trežnjenje.

– Nad članovima SPS koji su zaposleni u Gradskoj upravi i javnim preduzećima sprovodi se svakodnevni mobing vladajuće SNS. Ljudi su zabrinuti za egzistenciju. Uplašeni su jer su na delu revanšizam, pretnje i ucene. Skoro svi naši članovi koji su bili na rukodovećim mestima – smenjeni su. Oni kojima u novembru ističe ugovor u Gradskoj upravi sigurno će biti otpušteni. Vršen je veliki pritisak da se potpredsedniku SPS i doskorašnjem direktoruz JKP „Komrad“ Dejanu Iliću onemogući da se kao profesor zaposli u Poljoprivredno-veterinarskoj školi. Slično je i sa generalnim sekretarom SPS u Vranju Branimirom Stojančićem koji ne može da nađe posao jer je u jednoj kompaniji intervenisano da ga ne zaposle. Bivši direktor „Alfa Plama“ Vene Zdravković i zamenik generalnog u „Vodovodu“ Srđan Dekić su kao diplomirani ekonomisti skrajnuti. Postoje pritisci da se visoki funkcioneri SPS ne zaposle. Gubitkom posla prete onima koji se eksponiraju kao članovi SPS – rekao je Antić.

Vranjski SNS tvrdi da se ne bavi socijalistima, već problemima koje su od njih nasledili.

– Nasledili smo ogromne dugove, višak zaposlenih, korupciju. Vi zamajavate narod navedenim revanšizmom i šikaniranjem. Na demokratskim izborima SNS je od građana Vranja dobila mandat da grad izvuče iz blata u kojem je bio 26 godina. Ne namerava SNS da izigrava tajnu policiju koja bi jurila i isleđivala ljude zbog stranačke pripadnosti. To je bio vaš manir. O šikaniranju i mobingu mogu da posvedoče mnogi funkcioneri i članovi SNS koje ste 2013. i 2014. maltretirali i protivpravno smenili i najurili. Možda gospodin Antić pokušava da ostavi utisak čoveka i političara koji i dalje drži konce u rukama, i pokušava da amortizuje politički pad. Možda je ovo samo unutarstranačka predstava za nezadovoljne članove SPS – saopštili su iz vranjskog SNS.

Izvor: http://www.blic.rs/vesti/srbija/sukob-vlasti-i-opozicije-u-vranju-socijalisti-optuzuju-naprednjake-za-sikaniranje-i/m2bmkzb