Tragedija posle optužbe za mobing -vaspitačica skočila sa osmog sprata

Tragedija posle optužbe za mobing -vaspitačica skočila sa osmog sprata

Tragedija posle optužbe za mobing -vaspitačica skočila sa osmog sprata

Vaspitačica Doma učenika Tatjana Lužanin (47), koja je pre deset dana optužila direktorku za mobing i prijavila je da ju je pretukla na kućnom pragu, u noći između subote i nedelje ubila se skočivši s osmog sprata.

Lužaninova je skočila s prozora svog stana u Obrenovićevoj ulici na parking i ostala na mestu mrtva, a prema nezvaničnim informacijama, u tom trenutku u stanu se nalazio njen sin. Kako dalje saznajemo, nikakvu oproštajnu poruku nije ostavila i ono što su nezvanično izjavili njeni poznanici jeste da je bila jako deprimirana posle svega što joj se desilo.

Tatjana Lužanin tvrdila je da ju je direktorka napala na kućnom pragu i da ju je grebala, udara…

Na njenom Fejsbuk profilu mogu se videti komentari u kojima je opisivala da „nema mira ni nakon radnog vremena“ i tražila je zaštitu od nadležnih institucija.

Kako je „Blic“ pisao pre četiri dana, Lužaninova je podnela krivičnu prijavu protiv direktorke Doma učenika Sandre Popović zbog toga što ju je direktorka navodno napala na kućnom pragu i nanela joj lakše povrede. Ona je za „Blic“ tada izjavila da je imala problema na poslu sa direktorkom Popović, koja je stupila na dužnost pre osam meseci, da je navodno imala neprijatnosti i da joj je direktorka pretila otkazom.

Kulminacija je bila kada su Lužaninova i Popovićeva 24. decembra razmenile SMS-ove, kada je sa telefona direktorke Tatjani stigla poruka: „Oćeš da ti dođem da te razbijem i sutra da ti dam otkaz što ne ideš na posao? Je l‘ hoćeš sad da ti doletim, skote bolesni?“.

– Ni na kraj pameti mi nije bilo da će stvarno doći. Kada sam u 19.30 začula zvono na vratima i videla je na kućnom pragu, bila sam u šoku. Počela je da me grebe, udara i šutira po nogama, pokušavajući da me ugura u stan. Direktorku, koja je došla pre osam meseci, poznajem odranije, ali smo pogoršale odnose jer je počela da sumnja da želim da je smenim. Dala sam ostavku na mesto šefa vaspitne službe jer nisam mogla da izdržim pritisak, što mi nije oprostila. Počela je da mi preti otkazom, a sve je kulminiralo 24. decembra. U šoku sam i strahu, očekujem zaštitu policije – rekla je Lužaninova tada za „Blic”.

Direktorka sve demantuje

Sandra Popović je pre nekoliko dana demantovala da je pokojnoj Tatjani otišla na vrata. Tada je izjavila da je uvredljivu poruku poslala njena ćerka.

 

– Pa da li mislite da bih se spuštala na taj nivo da joj idem na vrata? Podneću krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti jer je pretila meni i mojoj maloletnoj ćerki. Jedno vreme sam joj bila dobra dok sam je slala na seminare i davala dnevnice, imala je veću platu od mene – rekla je tada Popovićeva, koja je sada nedostupna za komentar.

Izvor:  http://www.blic.rs/vesti/drustvo/tragedija-posle-optuzbe-za-mobing-vaspitacica-skocila-sa-osmog-sprata/stlgjz8