Tužba za mobing direktoru Doma zdravlja

Tužba za mobing direktoru Doma zdravlja

Tužba za mobing direktoru Doma zdravlja

5854_shutterstock_19140883_ifProtiv dr Nebojše Vukadinovića, direktora prokupačkog Doma zdravlja, pravnik ove institucije Milan Đurić podneo je tužbu zbog mobinga.

Đurić kaže da već godinu dana trpi psihički teror od strane dr Vukadinovića, a maltretiranje i nepoštovanje je, kako tvrdi Đurić, kulminiralo kada ga je prošle nedelje uz pomoć obezbeđenja izbacio sa kolegijuma.

– Punih 31 godinu radim kao pravnik u ovoj instituciji i do sada nisam nailazio na protisak kao ovaj sa aktuelnim direktorom. Sa kolegijuma, na kojem uvek prisustvujem, izbacio me je jer sam ga upitao zašto mi je drugi deo avgustovske plate umanjen za 8.500 dinara. On je počeo da viče, rekao mi da izađem i na kraju pozvao obezbeđenje. Ipak, to nije prvi put da trpim teror sa njegove strane i rešio sam da pravdu potražim na sudu – kaže Đurić za Južne vesti.

On dodaje da ga je direktor Vukadinović u zadnjih godinu dana stalno ponižavao i vređao i nikada nije hteo da odgovori na njegova pitanja.900x0_Milan-Djuric-pravni-Dom-zdravlja-PK

– Jednom prilikom sam ga pitao da, s obzirom da sam pravnik i primam platu za to, zastupam Dom zdravlja na sudu, ali me je on grubo odbio i angažovao advokata. Prema podacima obračunske službe Dom zdravlja na tog advokata odvaja više od milion dinara godišnje, što je kao moja godišnja bruto plata – ističe Đurić.

Sa druge strane, prozvani direktor Vukadinović nije odgovarao na naše pozive i SMS poruke.

Ranijih godina bilo je podneto više tužbi za mobing od strane zaposlenih, pre svega u prokupačkoj bolnici, ali je u poslednjih godinu i po dana jedina nova tužba za mobing upravo Đurićeva.

Izvor: www.juznevesti.com

http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Tuzba-za-mobing-direktoru-Doma-zdravlja.sr.html