„VRAĆAJU MI SE SLIKE KOJE SAM PREŽIVLJAVALA“ Još TRI ŽENE SVEDOČE protiv Jutke, presuda moguća krajem februara

„VRAĆAJU MI SE SLIKE KOJE SAM PREŽIVLJAVALA“ Još TRI ŽENE SVEDOČE protiv Jutke, presuda moguća krajem februara

„VRAĆAJU MI SE SLIKE KOJE SAM PREŽIVLJAVALA“ Još TRI ŽENE SVEDOČE protiv Jutke, presuda moguća krajem februara

Prvostepena presuda u slučaju „Jutka“ za seksualno uznemiravanje Marije Lukić mogla bi da bude doneta krajem februara, saznaje „Blic“.

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki nastavlja se danas u Osnovnom sudu u Kruševcu, a očekuje se da kao svedoci budu saslušane Snežana Bojić, Daniela Vukajlović i Bojana Miletić Marinković.

Bojićeva je za „Blic“ potvrdila da će doći na pretres. Pročitajte još…

„IVANA MI JE SAČUVALA GLAVU NA RAMENIMA“ Prvi susret Jutkine žrtve i novinarke „Blica“ koja je otkrila aferu

„ZAŠTO SE ZNOJIŠ DOK ME GLEDAŠ I LAŽNO ODGOVARAŠ?“ Dramatično na suđenju predatoru Jutki, Marija Lukić svedoku u lice rekla da LAŽE

– Doći ću sa suprugom da dam izjavu. Jedva čekam da se sve to završi i da se sudski proces okonča, da mogu normalno da nastavim da živim. Uznemirava me što se ponovo vraćam na tu priču i vraćaju mi se slike koje sam preživljavala, ali šta da se radi – rekla je za „Blic“ Snežana Bojić.

Daniela Vukajlović poziv za suđenje nije dobila, pa je njeno pojavljivanje na ročištu neizvesno.

Očekujem da stvari idu brže sada kada se prišlo kraju: Marija Lukić
Očekujem da stvari idu brže sada kada se prišlo kraju: Marija Lukić

Bojana Miletić Marinković je predsednica jedne od mesnih zajednica. Svojevremeno je Mariji Lukić slala poruke da je Jutka i nju uznemiravao, a sada bi trebalo da se pojavi na suđenju i da da izjavu.

Međutim, kako saznaje „Blic“, ona je u međuvremenu pre mesec dana dobila od opštine stan na korišćenje koji se vodi na ime njenog muža.

– Postoje poruke koje je ona slala Mariji Lukić i gde tvrdi da je Jeličić zaključavao u kancelariji i druge stvari važne za slučaj – otkriva izvor „Blica“. Pročitajte još…

SRAMOTNO I PROSTAČKI KAKO SAMO ŠEŠELJ MOŽE Osuđeni ratni zločinac brani seksualnog napasnika: „JUTKA LUČIO TESTOSTERON, PA SLAO PORUKE“

Zanimljivo je da je Bojana Miletić Marinković tražila stan pre nekoliko meseci, ali kako ga nije dobila, na lokalnoj Fejsbuk stranici je slala poruke „kako je vreme da ona kaže šta zna“. Ubrzo posle toga, kaže naš izvor, dobila je traženi stan na korišćenje.

Ukoliko bi sve tri žene bile sutra saslušane, moglo bi da se dogodi da presuda Jeličiću bude saopštena krajem februara.

Podsetimo, pored Marije Lukić, Jelića je za polno uznemiravanje prijavilo još šest žena, ali su neke u međuvremenu odustale od toga, a za neke je tužilac procenio da nema dovoljno dokaza. Snežana Bojić je prva koja je posle Marije Lukić javno progovorila o strahotama kroz koje je prošla. Ona je, kako nam je svojevremeno ispričala, zbog onoga što joj je Jutka uradio završila na psihijatriji, gde je provela 12 dana. Danas se oseća bolje, preselila se, udala i zaposlila. Pročitajte još…

„Bilo mi je neprijatno da jedem zbog njenog DEKOLTEA“: Sramna seksistička izjava obeležila je suđenje nasilniku Jutki, ŠEŠELJ IZBAČEN IZ SUDNICE

Hrvatska glumica uputila PODRŠKU Mariji Lukić: „Ovakve žene menjaju istoriju“

Daniela Vukajlović takođe nam je svojevremeno poverila da joj je Jutka slao užasne poruke, kao i da je tražio da ima s njom s**s da bi joj zaposlio muža. Ni ona više ne živi u Brusu, već se sa porodicom preselila u drugi grad.

– Pred kraj razgovora ustao je, ščepao me obema rukama i počeo nasilno da me ljubi po vratu i da dahće. Bila sam prestravljena, u šoku. Jedva sam ga odgurnula, rekla sam da je odvratno to što radi i pobegla. Na ulaznim vratima srela sam muža koji je trčao ka nama jer je preko otvorene telefonske linije čuo da se nešto događa i da vičem. Tresla sam se – ispričala nam je ona svojevremeno.

Marija Lukić kaže za „Blic“ da očekuje da stvari sada idu brže kada se prišlo kraju.

– Zakazana su dva suđenja. Jedno za danas, a drugo za 21. februar. Pošto su saslušani svi Jeličićevi svedoci, a biće saslušani i moji, verujem da bi presuda mogla da bude već na februarskom suđenju – kaže Lukićeva.

Suđenje obeležili pritisci

Suđenje Milutinu Jeličiću obeležili su pritisci kako na sud tako i na svedoke i žrtve. Zbog svega, suđenje je svojevremeno iz bruskog suda premešteno u Kruševac. Jeličićeve pristalice su u više navrata dolazile u sud i najgore uvrede i pretnje upućivale Mariji Lukić i ostalim ženama koje su Jutku prijavile. Jeličiću je podršku u više navrata pružio i lider SRS Vojislav Šešelj.

Izvor: www.blic.rs